Vstupenka na atrakci Sagrada Familia – najděte nejlevnější cenu

Porovnejte ceny na atrakci Sagrada Familia u předních světových poskytovatelů vstupenek

Vstupenka na atrakci Sagrada Familia – najděte nejlevnější cenu

Vstupenka na atrakci Sagrada Familia – najděte nejlevnější cenu

Od 31 €

Tiqets

31€

Viator

33€

  • Ceny pochází od externích poskytovatelů vstupenek a mohou se tak čas od času měnit.
  • Ceny vstupenek se mohou lišit podle data a času.
  • Poskytovatelé mohou nabízet jiné druhy vstupenek.
  • Stránka „Poodle-Travel“ nenese odpovědnost za spolehlivost a kvalitu služby. Odpovědnost za nákup vstupenek vůči uživateli leží přímo u poskytovatele vstupenek.

Sagrada Familia: Vstupné si zakupte online, můžete si i objednat průvodce

Historie katedrály Sagrada Familia, česky Chrám smíření zasvěcený Svaté rodině, se začala psát již v roce 1882 a doteď není ukončená. Její slavnostní otevření se plánuje na sté výročí úmrtí slavného architekta Antoni Gaudího. Jeho jméno je neodmyslitelně nejslavnější v celé Barceloně a jeho vliv je ve městě patrný téměř na každém kroku. Důvodem, proč stavba této katedrály trvá tak dlouho, je, že Gaudí chtěl stavbu financovat pouze z veřejných peněz a darů, takže veškeré vstupné, které se vybere od návštěvníků, jde okamžitě na stavbu katedrály. Snem architekta bylo postavit největší svatyni křesťanství, která nebude mít obdoby. Katedrála je osazena 18 věžemi. 12 z nich reprezentuje apoštoly, 4 evangelisty, další pannu Marii a ta největší Ježíše Krista. Ta by po dokončení měla měřit až 170 metrů a díky tomu bude nejvyšší chrám světa. Architekt si také přál, aby věž nebyla vyšší než nejvyšší bod v Barceloně, kterým je kopec Montjuïc s výškou 173 metrů.

Jak z dávného světa

Pro začátek si katedrálu obejděte dokola. Stavba je bohatě zdobena různými ornamenty, výběžky a oblouky, což je pro Gaudího tvorbu charakteristické. Přestože stavba ještě není dokončena a kolem ní jsou nevzhledné lešení a jeřáby, ale i tak návštěva této stavby stojí za to. Samotná katedrála nemá s dnešní architekturou moc společného, dalo by se tedy říct, že je to stavba jak z pohádkového světa.

Jak chrám vypadá uvnitř?

Uvnitř katedrály si můžete prohlédnout různě vlnité, hrbolaté stropy, které mají futuristický nádech a vypadají jako z jiného světa. Dále jsou v chrámu také typické pestrobarevné skleněné vitráže v oknech, které hrají všemi barevnými odstíny a nádechy. Je zde možnost vyjet výtahem na jednu ze dvou věží a pokochat se výhledem z ptačí perspektivy na Barcelonu. Půdorys katedrály vychází z latinského kříže. Stropy v centrální klenbě dosahují výšky 60 metrů a v apsidě až 75 metrů. Sloupy v celé katedrále jsou unikátní, protože se větví podobně jako stromy. Dalším důležitým aspektem je světlo, které svou barvou oživuje neutrální odstíny kamenů. Většina ornamentů a zdobných prvků je inspirována přírodou a jejími zákonitostmi.

Architektův odkaz

Říká se, že Gaudí chtěl, aby se na stavbě chrámu podílely i další generace, které budou pokračovat v jeho zájmu a záměru – vzdát hold svaté rodině. Zajímavostí je, že architekt chtěl, aby stavba nepatřila nikomu – ani církvi, i když je to křesťanská stavba, a i díky tomu se stavba protahuje, protože se musí shánět sponzorské dary. Sám Gaudí prohlásil k již tehdejším časovým průtahům, že jeho klient nijak nespěchá…

Vstup do Sagrada Familia

Pokud se rozhodnete katedrálu navštívit, je rozhodně lepší si objednat vstupenky online, a vyhnout se tak několika hodinovým frontám. Existuje také možnost si objednat prohlídku s průvodcem.